Eğitim

YÖK'ten sınavsız ikinci üniversiteye neşter

27 Haziran 2024 08:10

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitesinde açık öğretim bölümlerini “ikinci üniversite” okumak isteyenlere sınavsız açılması kararının ardından bazı bölümler için düzenleme yaptı.

Yeni düzenlemeye göre Yükseköğretim kurumları bünyesindeki çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili edebiyatı açıköğretim programlarına sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları “ikinci üniversite” kapsamında kayıt yaptırabilecek.

Türkiye gazetesine konuşan eğitim uzmanı Salim Ünsal, “Öğretmenlik havuzu dolup taşıp sel olmadan keşke bu karar alınsaydı. Açıköğretimin bütün lisans programları için benzer adım atılmalı. Örgün eğitimde de ifade edilen programlar sadece nitelikli ve köklü birkaç üniversitede ve çok daha az kontenjan açarak verilmeli. Zira örgün eğitime her yıl 11 bin 105 yeni edebiyatçı, 10 bin 693 yeni tarihçi, 6 bin 515 yeni sosyolog, 2 bin 897 yeni çocuk gelişimci ve 2 bin 955 yeni felsefeci adayı almak da hiç akla yatkın bir planlama değil” dedi.