Dünya

Yönetmen Lars von Trier, "Rus hayatları da kıymetlidir" paylaşımını savundu

25 Ağustos 2023 15:03

T24 Dış Haberler

Danimarkalı yönetmen Lars von Trier, ülkesinin Rus işgal altındaki Ukrayna'ya yaptığı F-16 savaş jeti bağışını eleştiren sosyal medya paylaşımını savundu.

Salı günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Danimarka'yı ziyaret edip Başbakanı Mette Frederiksen ile birlikte F-16'ları inceledikten sonra Lars von Trier, Instagram üzerinden "Rus hayatları da kıymetlidir" paylaşımında bulunmuştu.

Von Trier paylaşımına, Sayın Zelenski, Sayın Putin ve onlardan aşağı kalmayan Sayın Frederiksen'e (Kendisi dün sırılsıklam aşıkmış gibi çağımızın en korkunç cinayet makinelerinden biriyle ağzı kulaklarında kokpitte poz veriyordu)" diye başladı. 

Danimarkalı yönetmen perşembe günü yaptığı paylaşıma, "Ukrayna'yı tüm kalbimle destekliyorum! Sadece açık olanı vurguluyordum, dünyadaki tüm hayatlar kıymetlidir. Pasifizmin kıymetli olduğu dönemden unutulmuş bir söylem" diye devam etti. 

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Von Trier'in paylaşımına tepki göstererek, "Savaş, oyuncuların ölüm ve yaşamı oynadığı bir film değildir. Yaşayan her Rus teröristin arkasında ölü bir Ukraynalı vardır. Katil ve maktul arasındaki seçim, sanatçı katilin tarafını seçtiğinde trajedi olur" dedi.