Politika

YRP'den Kültür Yolu Festivali'ne tepki: Bu tasarruf sadece muhalefet belediyelerine mi geçerli?

31 Temmuz 2024 17:25

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadık Çat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivali’yle ilgili "Bu israfın önüne geçilmesi gerekiyor. Bu tasarruf sadece muhalefet belediyelerine mi geçerli? Emekliye yok, memura yok, işçiye yok, öğretmen ataması yok. Festivale gelince çok" dedi.

"Millet geçim, iktidar festival derdinde"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Kültür Yolu Festivali'ne Yeniden Refah Partisi'nden tepki geldi. Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadık Çat, Erzurum'un da aralarında olduğu 16 ilde başlayan festivalle ilgili açıklama yaptı.

Kültür Yolu Festivali'nin israf olduğunu ve bu israfın önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Çat, şunları söyledi: "Milletimiz geçim derdinde, iktidar ise festival derdinde. Tasarruf tedbirleri bütün belediyelere güya uygulanıyor, ama buna en çok maruz kalan millete hizmet gitmesine engel olan muhalefet partilerine engel olan iktidar mensupları Kültür Yolu Festivali düzenliyor. Bu israfın önüne geçilmesi gerekiyor. Bu tasarruf sadece muhalefet belediyelerine mi geçerli? Emekliye yok, memura yok, işçiye yok, öğretmen ataması yok. Festivale gelince çok."

Kültürel mekanlar özel olarak aydınlatılacak

Erzurum ayağı 17- 25 Ağustos günleri arasında düzenlenecek festivalde, tarihi ve kültürel mekanları, festival süresince özel olarak aydınlatılacak ve ışık gösterileri gerçekleştirilecek. Erzurum'un simgesel yapılarından olan Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesi ve Erzurum Kalesi önünde konserler düzenlenecek. Sanatçılar Oğuzhan Koç, Buray, Gökhan Tepe, Ebru Yaşar, Alişan ve birçok müzik grubu sahne alacak.