Gündem

YSK'dan bir ara karar daha

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılmasına ilişkin ara karar verildiğini söyledi.

26 Nisan 2019 15:48

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP'nin Büyükçekmece, MHP'nin İstanbul ve Maltepe için yaptığı olağanüstü itirazları görüşmeye devam ediyor. AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılamasına ilişkin YSK'nın ara karar verildiğini söyledi.

AKP'den yeni dilekçe

Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün AKP olarak İstanbul seçimlerine yönelik YSK'ya yeni bir dilekçe verdiklerini aktardı. YSK'ya, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin mahkeme kararlarıyla birikte oy kullanmayacaklarına ilişkin listeyi sunduklarını söyleyen Özel, kurulun bu konuların araştırılması için yeniden bir ara karar oluşturduğunu bildirdi.

İlçe seçim kurullarına 5 gün süre verildi

Özel, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılmasıyla ilgili ilçe seçim kurullarına 5 gün süre verildiğini, sürenin bugünden başladığını ifade etti. Özel, bu durumun süreci biraz daha uzatabileceğini ifade ederek, "Ancak ilçe seçim kurullarımız çok hızlı hareket ediyorlar. Bazı ara kararları yerine getirme noktasında toplantılarını, araştırmalarını yapıyorlar. Peyderpey cevaplar gelmeye başlayacak." dedi.

41 bin 132 seçmen araştırılıyordu

YSK, daha önce AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı olağanüstü itirazda 41 bin 132 seçmenin araştırılmasına karar vererek ilçe seçim kurullarına bu araştırmayı yapması için 5 gün süre vermişti.