Dünya

Yunanistan'da 6 günlük çalışma haftaları başladı

02 Temmuz 2024 14:15

T24 Dış Haberler

Başka ülkelerde şirketler daha kısa çalışma haftaları fikri üzerinde dururken, Yunanistan "üretkenliği artırmak amacıyla" alışılmadık şekilde 6 günlük çalışma haftası sistemine geçiyor. 

Avrupa'nın diğer ülkelerini ekonomik büyüme konusunda geçmeyi başaran Yunanistan, bu trendi sürdürmek için alışılmadık adımlar atmaya devam ediyor. 48 saatlik çalışma haftaları, Yunanistan'da pazartesi itibarıyla başladı. 

Sendikalar, düzenlemeye "barbarca" diye niteledi. 

Devlet memurları sendikası Adedy'nin komite üyesi Akis Sotiropoulos, "Bunun hiçbir mantığı olamaz. Neredeyse tüm medeni ülkeler 4 günlük çalışma haftasına geçerken Yunanistan tersine gidiyor" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, azalan nüfus ve nitelikli işçi eksikliği nedeniyle bu yönde bir karar almak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Yetkililer, 6 günlük çalışma haftasının sadece 24 saat çalışan özel işletmeler için geçerli olacağını söyledi. Belirli sektörlerdeki işçilerin her gün mesailerini iki saat uzatma veya 8 saatlik bir mesai daha çalışma hakları olacak. İşçiler, bu ek saatler için normal saatlik maaşlarından yüzde 40 fazla ücret alacak.