Politika

"Yunanistan Kıbrıs'a askeri üs kuruyor, biz de kuracak mıyız?" sorusuna Erdoğan'dan yanıt: Külliye ve mescit yapıyoruz

"Onlar askeri üs yapıyor, biz siyasi üs yapıyoruz"

22 Temmuz 2024 10:10

Cumhuriyet yazarı Mehmet Ali Güller, KKTC dönüşünde uçakta bir gazetecinin, Güney Kıbrıs'ın Yunanistan ile deniz üssü inşa etme girişimini hatırlatması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği yanıtı eleştirdi. 

Mehmet Ali Güller, "Askeri üsse karşı mescit" başlıklı yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl töreninden dönüşte, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken çok vahim bir karşılaştırma yapıyor" diyerek, Erdoğan ile bir gazeteci arasında geçen diyaloğu aktardı:

"Gazeteci, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın açıklamasını anımsatıyor önce: 'Güney Kıbrıs, Yunanistan’la Larnaka kıyılarında deniz üssü inşa etme girişiminde. ABD ve AB ile anlaştıkları haberleri çıktı ve yalanlanmadı.'

Gazeteci, ardından Arıklı’nın 'Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye’yle anlaşarak deniz üssü kurma zamanı geldi' beklentisini de aktararak soruyor: 'Deniz ve hava üssü kurulması kısa zamanda söz konusu olur mu?' 

Erdoğan’ın bu net soruya yanıtı ise şöyle: 'Adada Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı binasıyla, Kuzey Kıbrıs Parlamento binası inşaatını yapıyoruz. Yanında da oraya hizmet verecek gayet güzel bir mescit yapılıyor. Herhalde bu üslerden daha önemli bir şey yok. Onlar askeri üs yapıyor, biz siyasi üs yapıyoruz.' (AA, 21.7.2024)"

Güller, "Böylece Kıbrıs konusunda Türkiye’nin en vahim politikalarını izleyen ve son yıllarda düzelttiği iddia edilen Erdoğan, 'Yunan deniz üssüne karşı Türk mesciti' politikasıyla kırık dolu Kıbrıs karnesine bir kırık daha eklemiş oldu!" ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu