Kültür-Sanat

"Yüzüklerin Efendisi" yıldızları "The Hunt for Gollum"da rol alabilir!

29 Haziran 2024 11:36

Yeni "Yüzüklerin Efendisi" filmi "The Hunt for Gollum"da hem Gollum rolüne dönecek hem de yönetmen koltuğuna geçecek olan Andy Serkis, filmin adının değişebileceğini açıkladı ve orijinal üçlemedne bazı isimlerin geri dönme olasılığından bahsetti.

"The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" filminin yapımcılığını, "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" serilerinin usta yönetmeni Peter Jackson ve senaristleri Fran Walsh ve Philippa Boyens üstlenecek. Walsh ve Boyens senaryoyu Phoebe Gittins ve Arty Papageorgiou ile birlikte yazacaklar ancak filmin konusu hakkında şu anda pek fazla bilgi yok.

Beyazperde.com'un haberine göre, The Pop Verse'a konuşan Serkis, filmin mevcut başlığının henüz kesinleşmediğini ortaya koyuyor ve projenin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu ama bazı tanıdık isimlerin geri dönme ihtimali olduğunu belirtiyor:

"The Hunt for Gollum, üzerinde çalışılan bir başlık. Sonunda buna böyle denilmeyebilir. Bu, Gollum'un deneyimine göre Orta Dünya dünyası olacak. Henüz çok erken; bu noktada herhangi bir şey taahhüt etmek haksızlık olur. Ama Gollum'un karakterini araştıracağımız derin bir dalış olacağını söyleyeceğim. Geri dönebileceğini bildiğimiz karakterler olabilir. Kim olduğunu söylemeyeceğim."

Film Gollum'un yaşam süresi içinde geçeceğinden, orijinal üçlemeden Frodo (Elijah Wood), Sam (Sean Astin), Aragorn (Viggo Mortensen), Legolas (Orlando Bloom) ve Gimli (John Rhys-Davies) gibi karakterler rol alabilir. Ancak orijinal filmlerin üzerinden yirmi yıldan fazla zaman geçtiğinden oyuncuların film için makyaj ve dijital efektlerle gençleştirilmesi gerekecektir.

Viggo Mortensen, filmde rol alma ihtimaline karşı kapıyı açık bırakırken, bunun için Aragorn'un yaşı konusunda kabul edilebilir bir çözüm olması gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca, geçtiğimiz haftalarda tiyatro sahnesinden düşerek hafif bir kaza geçiren Ian McKellen da "yaşıyor olursa" Gandalf rolüne dönebileceğini söylemişti.