Dünya

Zac Efron: Dışarı çıkmıyorum, kalabalık gruplar 'agorafobi'mi tetikliyor

Agorafobi hastalığı olan insanların kendi evlerini tek güvenli ortam olarak gördükleri belirtiliyor

12 Eylül 2022 11:21

ABD'li oyuncu Zac Efron, 'agorafobi' hastası olduğunu ve dışarı çıkmadığını söyledi.

'Sahil Güvenlik' ve 'Yıldızlar Takımı' filmlerindeki oyunculuğuyla tanınan Zac Efron, Men's Health dergisine röportaj verdi. Efron, agorafobi hastalığının olduğunu açıkladı ve "Dışarı çıkmıyorum. Kalabalık gruplar agorafobimi tetikliyor" dedi.

Efron, 2017'de vizyona giren, başrolü Dwayne Johnson ile paylaştığı 'Sahil Güvenlik' filmindeki rolüne hazırlanma sürecinin zor geçtiğini belirtti. Filmde bir cankurtaranı canlandıran 34 yaşındaki oyuncu, 'insomnia' (uykusuzluk) yaşadığını ve uzun süren bir depresyona girdiğini söyledi.

Derginin aktardığı habere göre, Los Angeles Sırları (LA Confidential) filminde de rol alan oyuncu Kim Basinger ile İngiliz şarkıcı ve oyuncu Donny Osmond, daha önce 'agorafobi'ye yakalandıklarını belirtmişti. Osmond, 2000 yılında verdiği bir demeçte, hastalığı için "ölümü tercih ederim" ifadelerini kullanmıştı.

Agorafobi, bir tür kaygı bozukluğu olarak nitelendiriliyor. Bu hastalığı olan insanların, kendi evlerini tek güvenli ortam olarak gördükleri ve uzun süre boyunca dışarı çıkmaktan kaçınabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, agorafobi hastalığından muzdarip kişilerin, AVM, sinema, tiyatro gibi kamusal alanlara girmekten çekinebilecekleri kaydediliyor.