Gündem

Zambak Boşnak Kadınlar Derneği, Srebrenica soykırımının yıldönümünde Ankara'da Goran Bregovic konseri düzenlenmesini kınadı

14 Mayıs 2024 16:11

Zambak Boşnak Kadınlar Derneği, Sırpların Bosna-Hersek’in doğusunda gerçekleştirdikleri soykırımın anma tarihi olan 11 Temmuz’da Sırp-Hırvat besteci ve şarkıcı Goran Bregovic’in Ankara’da konser verecek olmasını kınadı.

Dernekten yapılan açıklamada, “Goran Bregovic, soykırım suçlusu Sırbistan Ordu Komutanı Kradzic’e olan sempatisine ve muhabbetine röportajlarında gururla yer vermektedir. Hal böyleyken Srebrenica soykırımının 29’uncu anma yıldönümü olan 11 Temmuz 2024 tarihinde, Ankara Oran Açık Hava Sahnesi’nde Goran Bregovic’in konserinin düzenleneceği haberini canımız acıyarak öğrenmiş bulunmaktayız.

Bosna Hersek ve tüm Boşnaklar için bu hassas ve zor günümüzde böylesi bir organizasyonun gerçekleşmesi kabul edilemez. Türkiye’de herhangi bir resmi ve özel kurumun, kişi ve toplulukların bilerek buna alet olmayacağına, şuursuz bir tarih ve sanatçı eşleşmesi olduğuna tüm iyi niyetimizle inanmak istiyor, sorumlu kişi ve kurumları kınıyor, bu tarihi hatayı düzeltmeye davet ediyoruz” denildi.