Haberler

Ali Babacan: Erdoğan, Mehmet Şimşek üzerinden deney yapıyor

14 Haziran 2024 11:17

T24 Video

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomi yönetimiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden deney yaptığını öne süren Babacan, ”Anayasayı yok sayacağım, hukuksuzluğa devam edeceğim ama eş zamanlı olarak da ekonomiyi düzeltip enflasyonu düşüreceğim mantığı ile hareket ediyor. Bu olmayacak” dedi.

TELE1’de “Gerçeğin İzinde” programında gazeteci Zeynel Lüle’ye konuşan Ali Babacan, Erdoğan’ın Şimşek deneyinin niye tutmayacağını da şöyle açıkladı:

“Siz her gün anayasayı çiğnerken, hukuksuzluklara müdahale etmezken, hatta bazen yargıya hukuksuzluğun talimatını verirken bu ülkede enflasyon da düşmez, ekonomi de düzelmez”

Babacan, canlı yayında şu mesajları verdi:

"Tam 11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında oldum. Hiçbir zaman ne asgari ücretli ne de emekli enflasyonun altında bir zam almadı. Hatta enflasyon artı refah payı ödedik biz. Şimdi ise 1 Temmuz geliyor asgari ücrete zam yapmayacağız diyorlar. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Muhtemelen maaşın köküne zam yaptık diyecekler, maaşın kendisi değişmeyecek, o şekilde devam edecek. Çünkü artması için kanun çıkarmaları gerekiyor, Meclis kapanacak kanundan bahseden yok. Milyonların refahından çalıp yurt dışından gelecek dövize faiz parası toplamak demektir. Şu anki ekonomi yönetiminin özeti budur. Ama hukuk ve adalet olmadan bu sarmaldan çıkmaları mümkün olmayacak. Bunu anlamadılar, anlamıyorlar maalesef.

"Ayşe Ateş öyle bir şey söyledi ki…"

Ayşe Hanım öyle bir şey söyledi ki ‘yedi yaşındaki kızım beni evden yalnız dışarıya bırakmak istemiyor’ dedi. ‘Annecim ya seni de öldürürlerse, hiç olmazsa ben de yanında olayım ölürsek beraber ölelim’ diyormuş. Düşenebiliyor musunuz küçücük bir kız çocuğunun annesi ile yaşadığı şu olayı. Babalarını kaybediyorlar, bir de annelerini kaybetmekten korkuyorlar. Hukuk devletinde böyle bir şey yaşanabilir mi? Rahmetli Sinan Ateş’in kız kardeşi, o da kendisini takip edenlerin çekimini yapmış, ‘bu ne biçim iştir’ dedi. Aileye korkunç bir baskı var

"Muhalefetin görevi postacılık değildir"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin elinde bugün bir yargı reformu hazırlığı var mı? Ben demin gösterdim bizim on numaralı eylem planları. Var mı ellerinde acaba bir önerileri? Ben bilmiyorum. Varsa mesela keşke sunsalar Sayın Cumhurbaşkanı'na değil mi? Eğitimle ilgili mesela Dörtbaşı Mamur bütüncül bir yaklaşım var mı?

Eğer varsa keşke sunsalar. Yani çünkü bir Muhalefet Partisi'nin görevi Postacılık değildir. Yani vatandaştan duyduğu şikayeti aktarma, vatandaşın derdiyle dertlenme, tabi dinlendirme olabilir. Vatandaşın haline tercüman olursunuz ama eğer orada durursanız o yetmez. Sorunu nasıl çözeceğinize dair de hazırlıklarınızın olması lazım. Bundan sonraki süreçte umarım ki bu karşılıklı görüşmeler daha içerikli olur. ve önerilerle hükümete gidilir. Ya da hükümetin varsa bir planı, programı, onu da kamuoyuna açıklaması gerekir."