Haberler

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik'ten Polonez firmasında eylem yapan işçilere destek ziyareti

26 Eylül 2024 18:12

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, işten çıkarıldıkları için Çatalca'daki Polonez fabrikasının önünde eylem yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

CHP İl Başkanlığı yetkilileri ve ilçe başkanlarıyla fabrika önüne gelen Çelik, burada eylem yapan işçilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Tekgıda-İş Sendikası yetkililerinden de hukuki süreç ve müzakere talepleriyle ilgili bilgi alan Çelik, görüşmelerin ardından basın açıklaması yaptı.

Sendikalaşmanın anayasal hak olduğunu, asla işten çıkarma gerekçesi olamayacağını belirten Çelik, parti olarak her zaman haklarını arayan işçilerin yanında olduklarını dile getirdi.

İşçilerin işe geri alınması, sendikal haklarının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Çelik, "Polonez işçileri 70 gündür bir direniş sergiliyorlar. 146 Polonez işçisi, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldılar." dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel de işçilerin haklı mücadelesini sonuna kadar desteklediklerini belirterek, işverenlere müzakere çağrısında bulundu.

İşçiler ise "Sendikal hakkımızı istiyoruz" sloganları attı, "Anayasa uygulansın istiyoruz", "Sendikal haklarımız engellenemez" ve "İşimizi geri istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı. (AA)

 

"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele