Bizim Zamanımız

Müzisyen Nuri Harun Ateş: Bence Cumhurbaşkanımız homofobik değil

03 Temmuz 2020 18:49

Son şarkısı “Ay” ile Pride haftasında İstiklal Caddesi özlemimizi gideren ​Nuri Harun Ateş​ ile eşcinselliği, müziği ve ailelerin yaklaşımlarını konuştuk. Bir de minik müzik oyunu oynadık!

Yurtdışında önemli müzikallerde ve opera gösterilerinde sahne alan Nuri Harun Ateş, Türkiye’ye geri dönmeye karar verdiğinde karşımıza “Kafası Karışık Kontrtenor” albümü ve gösterisi ile çıkmıştı. Aynı zamanda tiyatro oyuncusu.

Sürekli üreten insanlardan olduğu için şarkılarını, sahne aldığı işleri tek tek anlatmak zor! Yine de adı size yabancı geliyorsa Sezen Aksu ile düeti, “​Geçmişe Susmasını Söyle​” size onun muazzam sesini hatırlatacak ya da tanıtacaktır. Hazır şarkılarını dinlemeye başlamışken durmayın, röportajımıza da vesile olan “​Ay​” şarkısını ve klibini de izleyin.

2013 İstanbul Onur Yürüyüşü’nde ortaya çıkan “Nerdesin Aşkım” sloganından esinlenen, manifesto gibi şarkının sözü ve bestesi kendisine ait. Aranjesi ise Ogün Dalka’nın. Pasaj & Garaj Müzik etiketiyle çıkan şarkının klibi ise tam da Onur Haftası’na yakışır şekilde rengarenk!

Biz de şarkının esinlendiği noktadan yola çıkarak o meşhur “Nerdesin aşkım” sloganı ile röportajımızı açtık ve Nuri Harun Ateş’in ailesinin eşcinselliği kabul etmesinden bugüne kadar sürecini, yaralarımızı, politikayı ve tabii klibini konuştuk.