Haberler

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen atamaları yanlışlıkla açıldı

21 Eylül 2024 12:55

T24 Video

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sonuçlarının yanlışlıkla açıldığını ve işlemi yapan Bilgi İşlem Daire Başkanlığındaki çalışanla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Mülakatlarla ilgili sürecin Danıştay kararına bağlı olduğunu hatırlatan Tekin, "Bu karara göre yüzde 50'si veya yüzde 100'üyle atama yapacağız" dedi. Öğretmen adaylarına yönelik yapılan mülakatların aslında "deneme dersi" formatında olduğunu, öğretmenlerin alan bilgilerini kullanarak müfredattaki bir konuyu öğrencilere anlatmalarının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılması için Danıştay'dan karar çıkması gerektiğini, kararın çıkmasının ardından sonuçların açıklanacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mülakatların kaldırılacağına yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Bakan Tekin, öğretmenlik mesleğinin bu çalışmaları kapsamadığını, mülakatların gerekli olduğunu ve yapılacağını söyledi. Tekin, torpilin teknik olarak mümkün olmadığını savundu.