Haberler

Filistin'e destek yürüyüşünde "bayrak" krizi: Eylemde Türk bayrağı sallayan kadın alandan uzaklaştırıldı

Taksim'de Filistin'e destek, ABD ve İsrail'e kınama yürüyüşü yapıldı

05 Ekim 2024 16:32

T24 Haber Merkezi

Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan gruplar Gazze katliamı ve Lübnan'da sivilleri de hedef alan saldırıları nedeniyle İsrail'i ve destekçisi ABD'yi protesto ettiler. Alanda bulunan bir kadın, Türk bayrağıyla eyleme katıldığı için eylem komitesindeki başka bir kadın tarafından tepki ile karşılaştı ve alandan uzaklaştırıldı. 

AKM önünde 15.30'dan itibaren, Filistin Eylem Komitesi çağrısıyla toplanan gruplar; "Kahrolsun İsrail", "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil İsrail, Elrom'u unutma", "Katil ABD 6. Filo'yu unutma" sloganları atarak, dövizler taşıyarak Gümüşsuyu yönüne doğru yürüyüş yaptılar.

Polisin müdahale etmeyerek önlem aldığı yürüyüşe katılan gruplar, Gümüşsuyu İnönü Caddesi'ndeki Almanya Başkonsolosluğu önünde de "Kahrolsun Alman emperyalizmi" sloganı attılar.

Protesto gösterisine katılan gruplar Dolmabahçe'ye doğru yürüyüşe devam ettikten sonra dağıldılar.

Türk bayrağı taşıyan kadın, alandan uzaklaştırıldı

Türk bayrağı taşıyan bir kadın, Filistin Eylem Komitesi üyesi tarafından uyarıldı.  Alanı terk etmesi söylenen Türk bayraklı kadın, "İlla diyor ki Filistin... Ben hem Filistin’e destek veriyorum hem de Türk bayrağını taşımayı ihmal etmiyorum. Bana Türk bayrağını sallama diyor" dedi. Üyenin de "Burada sadece Filistin bayrağı istiyoruz" dediği duyuldu.