04 Temmuz 2024

Boğaziçi Üniversitesi 3. Alternatif Mezuniyet Günü gerçekleştirildi

Öğrenciler mezuniyet töreni için bir hayli hazırlanmışlardı

Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan gençler kendi göbek bağlarını kendileri kestiler. Dün akşamüstü kendilerine güzel bir mezuniyet töreni düzenlediler. Bildiğiniz gibi 2021'den beri Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör atamaları (önce Melih Bulu, sonra Naci İnci), okulun dengesini bozmuş durumda. Üç yıldan beri okulda mezuniyet töreni yapılması rektörlük tarafından engelliyor (gerçi Beykoz Üniversitesi ve kolejler okulun alanını kendi mezuniyet törenleri için kullanabiliyor, ne perhiz, ne lahana turşusu).

Öğrenciler pankartları ile dünkü törene hazırlanmışlardı.

Aşağıdaki videoda bunu daha iyi görebilirsiniz.

Üniversitemiz de bizim, mezuniyetimiz de bizim

Öğrenciler mezuniyet töreni için bir hayli hazırlanmışlardı. (Linkleri tıklayarak, videoları seyredebilirsiniz.)

Tıklayın.

Tıklayın.

Tıklayın.

Hocaları da kendilerine konuşmalar yaptı.

Tıklayın.

Prof. Dr. Mine Eder, katılan öğrenci ve destek veren velileri kutladı  

3. Alternatif Mezuniyet Günü'nde konuşma yapan Prof. Dr. Mine Eder, bütün süreci özetleyen ve dünyadaki gelişmeleri yorumlayan kıymetli bir konuşma yaptı. Aşağıda bu konuşmadan iki bölümü izleyebilirsiniz. (Mine hocanın Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan tüm süreci detaylarıyla mart ayında anlattığı bir bölümü burayı tıklayarak görebilirsiniz.)

Toplantı sonrasında mezunlar açıklama yaptılar ve şöyle dediler:

"Sevgili yasaklı/yasaksız mezunlar, öğrencilerin ve yasaklı/yasaksız hocaların direnişine sahip çıkmak için sizleri Cuma günü saat 11.45'te Etiler kapıda bekliyoruz. Sürprizlerimiz var."

Füsun Nebil Kimdir?

Füsun Sarp Nebil, İstanbul, Bakırköy'de doğdu. Eğitimini Çanakkale, İzmir ve İstanbul'da yaptı. Evli, 2 çocuk sahibidir. Denizcilik meraklısıdır (amatör kaptan).

Master derecesini Istanbul Teknik Üniversitesi Nükleer Yüksek Mühendisliği bölümünden aldı (Şimdi Enerji Enstitüsü). THY, Nasas Alüminyum Fabrikası ve Alemdar Holding Grubunda çeşitli görevlerde bulundu.

1997 Türkiye'nin ilk ISP'lerinden Alnet'in Genel Müdürlüğüne getirildi. 1999 yılında turk-internet.com'un da dahil olduğu çeşitli siteleri yayınlayan Intervizyon Ltd. şirketini kurdu. Şirket halen Kadinvizyon.com gibi başka siteleri de yönetmektedir.

1998 - 2011 arasında Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan İnternet Kurulu üyeliği yaptı. Devletin özel sektörü aldığı çeşitli komisyonlarda çalıştı. 2016'dan beri TOBB Telekom Meclisi üyesidir.

Nebil, Eylül 2001 yılında Birleşmis Milletler tarafından Türkiye'den seçilen başarılı iş kadınları arasında yer aldı (UNECE INCLUDES 9 TURKISH BUSINESSWOMEN ON ITS LIST).

2010-2013 arasında Türkiye Dijital Oyun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2011 - 2015 arasında 4 yıl Eutelsat Avrupa TV Ödüllerinde Jüri Üyeliği görevi aldı.

Türkiye İhracatçılar Merkezi dahil, çeşitli projelerde "Bilişim ve İletişim Sistemleri Danışmanlığı" vermektedir. Konusuyla ilgili olarak TV programlarına ya da konferanslara katılarak, konuşma yapmaktadır. Yazıları internet üzerinden turk-internet.com sitesinin yanısıra, yetkinreport.com, bilisimdergisi.org.tr, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Dergisi, 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü, Güncel Hukuk Dergisi, Ankara Baro Dergisi, journo.com, Tüketiciler Birliği Etikett gibi çeşitli ortamlarda yayımlanıyor.

2014 yılından beri T24'te yazıyor.

Türk Telekom ve Turkcell konusunda araştırmaları ve uzmanlığı var. 2018 nisan ayında "Bitcoin ve Kripto Paralar" isimli ilk kitabı yayınlandı.

Detaylı bilgi için https://wiki-turk.com/fusun-sarp-nebil/ adresine bakabilirsiniz.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Dünyadan toplumsal taleple çözülen iki olay: Elisa Lam ve Maria Soledad

Her ikisinde, toplumun sessiz kalmadığını ve olayları sonuna kadar takip ettikleri görülüyor. Her iki olay da ilham ve ümit verici. Toplum vicadnını yaralayan olayların karşısında ne yapılması gerektiğini gösteriyor

Psikiyatrist Bilal Ersoy: İncel gençlere, umutla tutunacakları bir gelecek vaat edebilmeliyiz

Doç. Dr. İrem İnceoğlu, “inceller”in diğer kadın düşmanı yapılanmalardan farkının “kadın düşmanlığına bir kılıf uydurma çabasına bile girmeyecek kadar nefreti açık ifade edebilmeleri” olarak değerlendirirken; psikiyatrist Bilal Ersoy, yapılabilecek en önemli şeyin “onlara, tutunacakları bir geleceği vaat edebilmek” olduğunu söyledi

İletişim ve özelleştirmeler çağında "hasta hakları”

Hastaların haklarının korunduğu bir sistem için, hepimizin talepte bulunması ve devleti bu yolda zorlaması gerekli. Yani “tüketiciler” grubunun alt kümesi “hastalar” olarak haklarımıza sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki; vatandaşlar, hastanelere "müşteri" olarak değil "hasta" olarak gidiyor

"
"