08 Mart 2024

Belçika'da Fenerbahçe rüzgarı

Fenerbahçe ve İsmail Kartal dün geceki performansı geride kalan maçlarda da gösterebilirse hem Avrupa'da bize çok güzel hayaller kurdururlar hem de zorlu şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdürürler

Bu sezon Fenerbahçe Union Saint-Gilloise maçına çıkana kadar tam 43 resmi karşılaşma oynadı ve maç başına 2.53 puanlık bir ortalama tutturdu. Üstelik bu maç sayısına sarı lacivertli futbolcuların milli takımlarında oynadıkları maçlar dahil değil. Doğal olarak haftalar ilerledikçe yıpranan futbolcular, artan sakatlıklar İsmail Kartal'ın işini zorlaştırıyor. Elindeki kadro ne kadar geniş ve kaliteli de olsa bazı mevkilerde çaresiz kalıyor. Buna rağmen maçtan bir gün önceki basın toplantısında İsmail Hoca Avrupa'da hedefin kupayı kazanmak olduğunu söylemeye devam etti.

Fenerbahçe maça son Hatayspor kadrosunda 4 değişikle başladı. Sakatlanan Becao'nun yerine kolu alçılı Djiku, haftalardır hiç vites küçültmeden oynayan Ferdi'nin yerine sol bekte Oosterwolde, orta sahada Mert Hakan'ın yerine sakatlıktan dönen Fred ve Dzeko'nun yerine kendi ülkesinde bütün ailesi ve akrabaları tribünde olan Batshuayi vardı sahada.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Union Saint-Gilloise Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'da oynadığı en iyi takım. Belçika Lig lideri dinamik, sert ve disiplinli futboluyla iki sezondur dikkatleri üzerine çekiyor. Sarı Lacivertli Takım öyle bir maç oynadı ki neredeyse iki doksan dakikalık efor harcadı. Tempo hiç düşmedi, konsantrasyon hep en yukarıdaydı, sertlik düzeyi en üst seviyedeydi ve sarı lacivertliler hiç geri adım atmadı. İlk gol duran toptan geldi. Cengiz'in kullandığı serbest vuruşta Çağlar'ın indirdiği topu filelere gönderen Batshuayi perdeyi açtı 0-1. Henüz ilk yarı bitmeden Çağlar sakatlığı nedeniyle yerini Ferdi'ye bırakmak zorunda kaldı. Bu zorunlu değişiklik sonrasında maça sol bek başlayan Oosterwolde sol stopere, Ferdi de sol beke geçti.

İkinci yarı beklendiği gibi yüksek tempo ve bol fiziksel temaslı başladı. 68. dakikada bu kez sakatlıktan yeni dönen Fred değişiklik istedi. İsmail Kartal ikinci zorunlu değişikliği yapmak durumunda kaldı ve Fred'in yerine Krunic'i aldı. Aynı dakikada Cengiz'in yerine Kent, 10 dakika sonra da Batshuayi-Dzeko ve Szymanski-Mert Hakan değişiklikleri geldi. Rakip sertliğin dozunu her geçen dakika arttırırken aynı sertlikle ve disiplinle karşılık verdi Fenerbahçe. 84. dakikada, o ana kadar mükemmel oynayan Oosterwolde kendi kazandığı topla başlayan kontratakta Dzeko'nun gol pasıyla 80 metrelik koşu ve birinci sınıf bir gol vuruşuyla muhteşem bir gole imza attı 0-2. İlave sürenin son dakikasında VAR ile gelen penaltıyı gole çeviren Tadic skoru tayin etti 0-3. Böylece tur kapısı da sonuna kadar aralanmış oldu. Hiç kuşkusuz bu skor ve oyun bize çok daha fazlasını hayal ettiriyor.

Union Saint-Gilloise karşısında Fenerbahçe maçı savunma performansı ve geri adım atmaması ile kazandı. Sarı Lacivertli takımda bu gece görevini yapmayan kimse yoktu. Ama hem savunmada hatasız oynayıp mükemmel bir de gol atan Oosterwolde, hem de takımın bataryası ve direnç noktası olan İsmail muhteşem bir performans sergilediler.

Fenerbahçe ve İsmail Kartal dün geceki performansı geride kalan maçlarda da gösterebilirse hem Avrupa'da bize çok güzel hayaller kurdururlar hem de zorlu şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdürürler.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı