19 Nisan 2024

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı

Mücadeleyi kaybeden Fenerbahçeli oyuncular taraftarları selamladı, fotoğraf: AA

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçı için Kadıköy’de sahaya çıkan Fenerbahçe on birini görünce Sarı Lacivertlilerin turu ne kadar istediğini anlamış olduk.

İsmail Kartal rotasyon demeden eldeki en iyi kadroyu sahaya sürmüş ve Atina’daki hataya düşmemişti. Taraftarın müthiş desteğiyle önde baskı, coşkulu oyun ve yüksek tempo ile maça başlayan Fenerbahçe, istediği erken golü de 11.dakikada İrfan Can Kahveci ile buldu. İlk yarı boyunca baskılı bir oyun oynayan sarı lacivertli takımda Dzeko, Szymanski ve Tadic biraz daha hareketli olsa, turu geçecek skoru daha ilk yarıda yakalayabilirdi.  İlk 45 dakika boyunca Olympiacos, Fenerbahçe kalesine sadece bir şut gönderdi, o da isabetsizdi.

Devre 1-0 tamamlandıktan sonra ikinci yarıya da baskı ve coşkuyla başladı Fenerbahçe. Dzeko istenen fizik kalitede değildi ve sık sık geriye gelip gol bölgesinin uzağında kalıyordu ve Fenerbahçe’ye gol gerekiyordu.

İsmail Kartal 74’te Dzeko’nun yerine Batshuayi’yi alarak ilk değişikliğini yaptı. İlk yarı hücum edemeyen ve Fenerbahçe kalesine sadece bir isabetsiz şut gönderebilen  Olympiacos, hücum aksiyonlarına başlayarak sarı lacivertli takımın kalesine 1’i isabetli 7 şut gönderdi. İsmail Kartal’ın ilk değişikliği ne kadar beklenen bir değişiklikse, 86’da Fred ile İrfan Can Kahveci’yi çıkartıp Zajc ve Cengiz’i oyuna alması bir o kadar beklenmedikti.

Karşılaşmaya tutuk başlayıp dakikalar ilerledikçe kendine gelen Fred ile sarı lacivertlilerin iyilerinden olan ve golü atan İrfan Can Kahveci’nin oyundan alınmasıyla Fenerbahçe’nin temposu düştü. Maçı normal süresinde bitirip tur atlayabilmek için elinden geleni yapan Sarı Lacivertliler 90 dakika boyunca ikinci golü bulamayınca karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatma bölümlerinde gecenin en başarılı isimlerinden Becao sakatlık nedeniyle yerini Çağlar’a bıraktı. Ardından Krunic Szymanski’nin yerine, son dakikada  Bonucci de penaltı atmak için İsmail’in yerine oyuna girdi. Normal süresi 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın uzatma devrelerinde başka gol olmayınca tur atlayan takım, penaltı vuruşları sonucunda belli oldu. İş usta ayaklarla kalecilerin performansına kalmıştı. Bizim usta ayaklarımız Tadic, Cengiz ve sadece penaltı atmak için oyuna giren Bonucci penaltıları atamayınca, Livakovic 2 penaltı vuruşunu kurtarmasına rağmen yarı finale yükselen taraf Olympiacos oldu.

Bu kadro kalitesi, gelinen onca yoldan sonra Avrupa’ya böyle bir veda ve tribünleri dolduran, maç boyunca susmadan destek veren, ekranları başında hop oturup hop kalkan sarı lacivert renklere gönül veren taraftarı düşününce, söylenebilecek tek şey var:

“Yazık oldu…”

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı. O hedefe ulaşmak için Fenerbahçe ve İsmail Kartal’ın hata yapma lüksü de kalmadı.

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

İsmail Kartal’ın tercihleri

Fenerbahçe öyle bir döneme giriyor ki her sakatlık, her karar çok kritik