12 Nisan 2024

İsmail Kartal’ın tercihleri

Fenerbahçe öyle bir döneme giriyor ki her sakatlık, her karar çok kritik

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal

Sezonun bu zamanında sarı lacivertli taraftarı şampiyonluk kadar motive eden Avrupa Kupası ihtimalini canlı tutmak için Fenerbahçe, Olympiacos eşleşmesinin ilk maçında Pire’deydi. İsmail Kartal ligi daha fazla önemsediği için mi, yoksa Olympiacosu nasıl olsa geçerim düşüncesinden midir bilinmez sezonun en vazgeçilmez üçlüsü olan Fred, İsmail ve Ferdi üçlüsünü kulübede oturtarak başladı maça. Oysa sarı lacivertli takım bu sezon bu üç futbolcunun herhangi birisinin bile olmadığı maçların neredeyse tamamında sıkıntı çekmişti. Yine de İsmail Kartal bu üçlüyü yanında oturtmayı tercih etmişti.

Pire’deki maça Dzeko ile pozisyonlar bularak başladı maça sarı lacivertliler. Tam kontrol Fenerbahçe’de derken Livakovic ve Çağlar ortak hatası sonrasında gelen golle henüz 8.dakikada 1-0 geriye düştü sarı lacivertli takım. Moral bozan bu gol ve vasatı geçemeyen performanslar neticesinde hatalar üst üste gelmeye devam etti. Henüz yarım saat yeni geride kalmışken yine Çağlar ve Livakovic kendilerinden beklenmeyen hatalara devam edince Olympiacos farkı ikiye çıkarttı 2-0. İlk yarının son dakikasında sakatlanan Oosterwolde yerini Ferdi’ye bıraktı ve Fenerbahçe soyunma odasına iki farkla geride gitti.

Hepimiz ikinci yarıya başlarken sarı lacivertli takımdan değişiklikler ve gol beklerken, yine çıkarken kaybedilen bir top sonrasında 57’de gol ev sahibi takımdan geldi ve Olympiacos farkı üçe çıkarttı 3-0. İsmail Kartal’dan beklenen değişiklikler 62.dakikada geldi. Krunic ve Zajc’ın yerine oyuna İsmail ve Fred girdi. Bu değişikliklerin ardından oyunda bütün dengeler değişti. Oyunun kontrolü ve atak üstünlüğü Fenerbahçe’ye geçti. Osayi-Samuel’e yapılan faul sonrası kazanılan penaltı vuruşunu Tadiç ağlara gönderince fark ikiye indi. 6 dakika sonra 74’de İrfan Can Kahveci farkı bire indiren golü attı 3-2. Bu golün ardından Olympiacos’ta panik arttı. Beraberlik golü için yüklenen Fenerbahçe geride kalan dakikalarda topu ağlara gönderemeyince tarihi bir geri dönüş fırsatını kullanamamış oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında 3 farklı geriye düşülen bir maçta deplasmanda 3-2’yi bulmak ve turu Kadıköy’e taşımak bir açıdan başarı olarak değerlendirilebilir. Ancak doğru kadro tercihleri ve konsantrasyonu saha içinde tutmak mümkün olduğunda bu takımın yapabileceklerini de artık görmek lazım. Herhalde İsmail Hoca, maça Fred-İsmail ikilisiyle başlasaydı skor bundan çok daha farklı olur muydu diye düşünmüştür. Avrupa’da kupa için doğru tercihler yapılması şartıyla sadece dört (4) maç var. Bu da öyle imkânsız bir şey değil. Ve en az lig şampiyonluğu kadar önemli bir başarı. Atina’da alınan skorun telafisi mümkün olur ama Oostervolde ve Becao sakatlıkları nedeniyle oyundan çıktılar. Onların durumları hem rövanş hem de lig için son derece önemli. Fenerbahçe öyle bir döneme giriyor ki her sakatlık, her karar çok kritik. İşte onun için sadece teknik kadro ve takımın değil, yönetimiyle ve taraftarıyla da tek yürek, saha içine konsantre ve birlik olması gerekiyor.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı