24 Şubat 2024

Sırat köprüsü

İsmail Kartal şampiyon olmak istiyorsa, geride kalan haftalarda ya Fred'in bir an önce sahaya dönmesi ya da Fredsiz oyun planı üzerinde daha fazla kafa yorması gerekiyor

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa Ülker Stadı’nda karşılaştı.

Süper Lig'de son haftalarda Fenerbahçe sürekli sırat köprüsünden geçiyor. Sezonun başında rakiplerine sahayı dar eden, taraftarını coşturan, oynadığı futbol, attığı gollerle rekorlar kıran sarı lacivertliler final haftaları oynanmaya başlayınca içeride-dışarıda zorlanmaya başladı.

Kadıköy'deki her maça bol gollü, coşkulu galibiyet hedefiyle çıkan sarı lacivertli takım, Kasımpaşa karşısına da böyle çıktı. Çaykur Rize deplasmanından derslerle döndüğünü zannettiğimiz İsmail Kartal Kasımpaşa karşısına sadece bir (1) farklı oyuncuyla çıktı.

Szymanski'nin yerine Mert Hakan'ı monte etmişti onbire İsmail Hoca. Belki kendi açısından haklıydı ve takımını herkesten daha iyi tanıyordu. Kafasındaki ideal on birde haftalar ilerledikçe aksamaya başlayan yıldızları istikrarla sahada tutuyordu. Ama dışarıdan görünen kalan maçlar için İsmail Kartal'ın planlarını bir kez daha gözden geçirmesi şampiyonluk hedefi için gerekiyor gibi. Tıpkı Rize'de olduğu gibi ilk 45 dakikayı boşa harcadı Fenerbahçe.

Bu kez tek farkın ilk yarının golsüz eşitlikle bitmesiydi. Soyunma odasına 0-0'la giren İsmail Kartal değişikliğe ihtiyaç duymamıştı. Ta ki 58.dakikada golü yiyinceye kadar. 1-0 geriye düşen Fenerbahçe'de Cengiz ile Krunic'in yerine Serdar Dursun ile Szymanski girdi oyuna.

Akan oyunda gol bulamayan sarı lacivertliler 64'te Mert Hakan'ın serbest vuruştan attığı golle 1-1'lik eşitliği yakaladı. Eşitlik sonrası gol sıkıntısı devam edince İsmail Kartal Dzeko'nun yerine Batshuayi'yi soktu oyuna.

Normal süre bittiğinde skor değişmeyince Sarı Lacivertli Takımda varlığı tartışılan Zajc, Mert Hakan'ın yerine kurtarıcı olarak girdi oyuna. İlave süre oynanırken VAR ile gelen penaltı vuruşunu Batshuayi kullandı. Kaleci Ali Emre'den dönen topu yine Batshuayi ağlara gönderince takımı ipten almış oldu.

Haftalardır ligin en geniş, en kaliteli ve tecrübeli kadrosunun İsmail Kartal'ın elinde olduğu konuşulup yazılıyor. Evet bunlar çok önemli ama takım kimyası da en az bunlar kadar önemli.

Kaliteli ve Tecrübeli takım Kasımpaşa maçında Ferdi ve Mert Hakan'ın hırsı Batshuayi'nin dinamizmi olmasaydı acaba ne olurdu?

İsmail Kartal şampiyon olmak istiyorsa, geride kalan haftalarda ya Fred'in bir an önce sahaya dönmesi ya da Fredsiz oyun planı üzerinde daha fazla kafa yorması gerekiyor.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı