02 Mart 2024

Zor maç kolay oldu

Üst üste geçen sıkıntılı haftalar sonunda, zor olması beklenen Hatayspor karşılaşmasından nispeten rahat bir galibiyet alan Fenerbahçe, Beşiktaş-Galatasaray derbisini beklemeye başladı

Ligin boyu kısaldıkça her puanın hatta her golün önemi de artıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren takımların oynayacağı her maçta  yenilecek her gol ve kaybedilecek her puanın telafisi de zorlaşıyor. İşte böylesine bir baskı altında çıktı Mersin'deki Hatayspor maçına Fenerbahçe.

Djiku sarı kart cezası nedeniyle olmayınca İsmail Kartal Çağlar'ın yanında sakatlığı nedeniyle 4 aydan daha uzun bir süredir forma giyemeyen ve geri dönen Becao'yu tercih etti. Orta sahada ise beklentilerin altında kalan Krunic yerine Mert Hakan ile başladı İsmail'in yanında. İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı nedeniyle Cengiz zaten alternatifsiz onbirdeydi. Szymanski Dzeko'nun hemen arkasında en etkili olduğu bölgedeydi. Savunmanın sağı ve solunda görünen ama Sarı Lacivertli Takımın hücum gücünde çok etkili olan dinamik ikili, Ferdi ve Osayi-Samuel yine görevlerinin başındaydı. Maça, üst üste galibiyet serisini yakaladığı dönemlerde olduğu gibi hızlı başladı Fenerbahçe. Erken bulunacak bir golün maçın anahtarı olacağını bilen İsmail Hoca erken gol için takımına talimat vermişti sanki. Ardı ardına pozisyonlar da buldu sarı lacivertliler. Buna rağmen golün gelişi 24.dakikayı buldu.

Bu dakikada sol kanatta topla buluşan Dzeko'nun arka direğe doğru yerden verdiği gol pasını değerlendiren Osayi-Samuel takımını öne geçirdi 0-1. İlk yarıda oyunun kontrolü hep Fenerbahçe'deydi. Bunun sebeplerinden birisi de Hatayspor takımının ilk yarı boyunca oyunu kendi yarı sahasında kabul edip, hiç önde baskı yapmamasıydı. Son haftalarda Fenerbahçe'ye sıkıntı çıkaran takımların ortak özelliği olan sarı lacivertlilere önde baskı yapmayı hiç denemedi Hatayspor. Sarı Lacivertli Takımın 2. Golü yine sol kanattan geldi. 40.dakikada sol kanattan bu kez gol pasını veren Tadic'ti. Arka direkte Cengiz mükemmel bir gol vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı 0-2. İlk yarının son dakikalarında, soyunma odasına giderken iki farklı üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe iyice rahatladı.

İkinci yarının hemen başında oyuna ortak olabilmek için önde baskı yaparak başlayan Hatayspor'un Halil ile bulduğu pozisyonlardan ilkinde isabetli bir vuruş gelmedi. İkincisini ise Livakovic kurtardı. İkinci yarının başındaki Hatayspor ataklarını bu şekilde karşılayan Fenerbahçe geride kalan dakikalarda yine oyunu ve tempoyu kontrol ederek riske girmeden bir galibiyet almak için değişiklikler yapmaya başladı. İsmail Kartal önce Osayi-Samuel ve Cengiz'in yerine Oosterwolde ve Fred'i oyuna aldı. Ardından Becao ve Mert Hakan'ın yerine Bonucci ve Krunic, son olarak da Ferdi'nin yerine Mert Müldür oyuna girdi. Böylece İsmail Kartal sakatlıktan dönen Becao ve Fred'i takıma yeniden ısındıracak kadar oyunda tutmuş ve mümkün olan en yüksek sayıda oyuncusunu kurtararak oyunu tutmuş oldu.

Böylece üst üste geçen sıkıntılı haftalar sonunda, zor olması beklenen Hatayspor karşılaşmasından nispeten rahat bir galibiyet alan Fenerbahçe, Beşiktaş-Galatasaray derbisini beklemeye başladı.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı